2009. december 8., kedd

Beoltott világ


Hát. Izé. Mea culpa. Mea maxima culpa! Engem beoltottak. Immár egy hónapja. Ráadásul bal karomba a hagyományosat kaptam, a jobba pedig ezzel az újjal, ezzel a vízválasztóval szúrtak. Mert ez nem is egy injekció, ez politikai fokmérő... Brrrrrrrrrrrrrrr! Ráadásul ingyér! Merthogy krónikus betegségem miatt az nekem jár. És még azt is be kell vallanom, hogy akkor is megszúrattam volna magam, ha fizetnem kellett volna érte. De nem kellett. És ugyanezt tanácsolta nekem a háziorvosom már tavaly is, meg tavalyelőtt is a hagyományos ellen, úgyhogy visszaeső vagyok. A legnagyobb gáz ebben a kérdéskörben, hogy ez a nyomorult oltani-nem oltani kérdés is bekerült a politika darálójába.
Illetve nem bekerült, hanem nagyon aljas módon, előre kitervelten belenavigálták. És hát nem titok: a hatalomba törekvő Fidesz – akit valami tévedés miatt jobboldalinak szokás mondani – volt a navigátor.
A Fideszről már 2002 után sok jót nem gondolok, ám azt még legrosszabb előérzeteimben sem tételeztem föl, hogy képes politikai tőkét kovácsolni egy esetleges egészségügyi katasztófa-helyzetből. Már megint az alulinformáltságra, az emberi ostobaságra építve támadtak. Miközben most már naponta veszítünk el embereket, a Demokrata, a párt hivatalos hetilapja (Orbán Viktor előfizetőket toborzott nekik, vezetőik rendszeres címlaposok) egy pofátlan temetői karikatúrát közöl, ebben azt hinti, hogy az oltás ugyanolyan veszélyes, mint a H1N1 vírus! Na jó, ez egy karikatúra, ez nem halálos. De a vírus bizony az. Azután kezdtek jönni a halálhírek Ukrajna irányából... Nyugat felől is... kicsit később itthon is szaporodtak a megbetegedések, már lettek halottak is, kismamák... csecsemők!
Na akkor ez a gerinces politikai erő hirtelen elkezdett 180 fokosan szembemenetelni. Ekkor hirtelen ingyenes oltást követelt mindenkinek. Nem akarok udvariaskodni, itt halál van, egyenesen kell fogalmazni: nincs már mentség a Fidesz aljas háttérfúrásaira, a halottakért és különösen saját híveinek haláláért felel majd. Nem jogilag persze, mert ez kinek-kinek egyéni döntése. De a hangulat, a közgondolkodás végletes eltorzítása miatt bizony felelnie kell, elsősorban a saját lelke előtt és a hívei előtt is. Csak remélni merem, hogy lesz bennük maradék emberség, lesz bennük emberi minimum: egy bocsánatkérő főhajtás.
És mi a fő bajuk? Az oltóanyagot gyártó cég tulajdonosi háttere. Az off-shore. Ez egy orvosi érv? Ez indoklás? És teszik mindezt egy EU-országban, ahol az off-shore törvényes. Annyira az, hogy az összes jobboldali média genezise ott keresendő Cipruson, Írorszában, Máltán... A fő pénzelő, jelenleg tévét, napilapot üzemeltető, Orbánt Kossuthként pajzsra emelő Széles Gábor off-shorozott nagy léptékben... És, hogy orvosok is beálltak ebbe a sorba?
Na ehhez kell csak igazán beoltás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése