2009. október 7., szerda

Nyel(v)törvény



Na tessék! A szlovák nyelvtörvény már szedi is első áldozatait! Ez várható volt, pláne mióta derék hungarista EU-képviselőnk Slotát vízionálta a magyar költségvetés vitájában, mint éceszgébert és tettestársat.
Szóval az történt, hogy a derék doktorok ezt alaposan megették. De hát azt mindig is tudtuk, hogy a tótok rosszat akarnak. De hogy a nyelvtörvényüket már exportálják is, az azért kissé meglepő.
De miért is nem gondoltunk eddig erre? Hiszen a napnál világosabbak az összefüggések. A pozsonyi kocka immár csak bratyiszlavai kvadrát néven kerülhetne asztalra, még egy magyar kórházban is, mert mi van, ha véletlenül egy derék tót beteg feküdne ott éppen... Hiszen Győrbe úgy járnak át Szlovákiából, mint ahogyan az esztergomiak Párk... izé Sturovóba.
De elkövettük ezt a mérhetetlen törvénysértést, képesek voltunk porig alázni a nemzeti öntudatában sértett szlovákokat, és tessék már meg is érkezett a válasz.
Kommandósok lepték el éjjel a győri kórházat és a magukkal hozott alsó- és felsőbratyiszlavai Szalmon Ella rátüsszentett a hetykén magyarul díszelgő sütikre.
De mi lesz a szekrényem mélyén szunnyadó körmöcbányai aranyokkal?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése